Fikira

Blog

Maart 2018 service release voor MDOP

maandag 16 april 2018 - Floris van der Blom

In maart 2018 heeft Microsoft de maart 2018 service release voor Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) uitgebracht. 

Deze service release bevat de nieuwste fixes voor de Microsoft Application Virtualization (App-V) 5.1 RTM Client. Voor Windows 10 Anniversary Edition (Version 1607) geldt dat deze updates voor App-V via de maandelijkse cumulatieve updates meekomen. Voor alle andere installaties kan de service release hier gedownload worden.

Welke problemen lost deze update op:

 • Lost een probleem op waarbij de gebruikersgegevens in het register niet correct worden bijgehouden wanneer App-V packages gekoppeld zijn aan een Connection group.
 • Biedt extra logboekregistratie voor beheerders om actie te ondernemen, zoals het kiezen van de juiste configuratie voor een App-V package, wanneer er meerdere configuratiebestanden zijn.
 • Lost een probleem op waarbij de App-V service vastloopt op een RDS-server waar veel gebruikers op inloggen.
 • Lost een probleem op over de toegang tot de App-V package folder. Vanwege deze fout wordt de ACL van deze folder niet corerct verwerkt waardoor het niet mogelijk is om applicaties te publiceren.

Zoals gebruikelijk is het verstandig deze hotfix alleen te installeren indien je 1 of meer van de bovenstaande problemen ervaart. Indien dit niet het geval is dan is het verstandiger om op de volgende software update van App-V te wachten. Na het installeren van deze hotfix is een herstart noodzakelijk.

 

Juni 2017 service release voor MDOP

zondag 2 juli 2017 - Yuri Verhoeks

28 juni 2017 heeft Microsoft de juni 2017 service release voor Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) uitgebracht. Deze service release bevat o.a. App-V 5.1 hotfix 9, MBAM 2.5 Service Pack 1 en UE-V 2.1 Service Pack 1.

Voor Windows 10 Anniversary Edition (Version 1607) worden de updates voor App-V en UE-V geïnstalleerd via de maandelijkse cumulatieve updates. Voor alle andere installaties kan de service release hier gedownload worden.

Lees meer…

 

App-V 5.1 hotfix 8

zondag 2 april 2017 - Yuri Verhoeks

Op 30 maart 2017 heeft Microsoft de maart 2017 service release voor Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) uitgebracht. Deze service release bevat onder andere een hotfix 8 (eerder onterecht door Microsoft aangeduid als hotfix 9) voor App-V 5.1. Ook de bijbehorende Microsoft Desktop Optimization Pack Group Policy Administrative Templates zijn bijgewerkt op 27 maart 2017.

Zoals in ons vorige blog aangegeven is App-V onderdeel geworden van Windows 10 (vanaf de Anniversary Editie (versie 1607). Deze strategie blijft ongewijzigd. Wel worden fixes voor App-V nu als eerste geleverd via de maandelijkse cumulatieve Windows 10 updates. Voor deze machines kan dus gewoon het Windows Update mechanisme gebruikt worden. Op oudere versies van het Windows besturingssysteem dient de hotfix apart geïnstalleerd te worden.

Lees meer…

 

VMware ThinApp 5.2.2

vrijdag 6 januari 2017 - Jeroen Bor

Op 15 november 2016 is de nieuwste ThinApp versie (5.2.2 met build: 4435715) uitgebracht.

Wat is er nieuw:

De nieuwste versie van ThinApp 5.2.2 wordt geïntroduceerd met de volgende nieuwe functies:

 • Support voor de Windows 10 Anniversary Update
 • Experimentele ondersteuning voor Windows Server 2016

Lees meer…

 

Hotfix 7 voor App-V 5.1

vrijdag 30 december 2016 - Jeroen Bor

Microsoft heeft Hotfix 7 voor App-V 5.1 uitgebracht, dat wordt beschreven als: December 2016 servicing release for Microsoft Desktop Optimization Pack (kb3198158).

Dit artikel beschrijft de inhoud van de december 2016 onderhoudsversie voor Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP). Deze service release bevat de nieuwste fixes voor Microsoft Application Virtualization (App-V) 5.1 RTM Client, Remote Desktop Services (RDS) en Server en Microsoft BitLocker Administration en Monitoring (MBAM) 2.5 Service Pack 1 (SP1).

Aantekeningen:

 • De App-V Client is “in-box”, geïntroduceerd in de Windows 10 Anniversary Editie (build 1607). Het blijft mogelijk om de App-V 5.1 Server te gebruiken.
 • Wij raden u aan fixes te testen voordat u ze gaat gebruiken in een productieomgeving. Omdat de builds cumulatief zijn, elke nieuwe service release bevat alle fixes (inclusief security fixes) die zijn opgenomen in de vorige updatepakket.

Problemen die in deze update worden opgelost:

Voor App-V 5.1 RTM, deze onderhoudsversie lost de volgende problemen op:

 • Groepspecifieke functionaliteit werd incorrect beschikbaar gesteld aan andere groepen als de Optional feature word gebruikt.
 • Met behulp van Dynamic Virtualization worden bestandsingangen niet gesloten wanneer een shell-extensie wordt gesloten. Dit probleem kan leiden tot Explorer.exe naar DLL file handles te houden na een shell-extensie hen lost. Dit kan upgrade van de shell-extensie te blokkeren.
 • Na de eerste synchronisatie van een Connection Group (CG) op een apparaat, nieuw toegevoegde pakketten aan de Connection Group werden niet ingeschakeld.
 • Wanneer de App-V Server Management Database (DB) geïnstalleerd wordt met behulp van SQL-scripts, werd er een SQL-fout weergegeven. De oplossing die voor het eerst werd gedocumenteerd in de App-V 5.0 Service Pack 3 (SP3) is nu opgenomen in de SQL-scripts om deze fout te elimineren.
 • De FullVFSWriteMode tag in de Sequencer template wordt genegeerd. Dit probleem is niet met deze Hotfix verholpen. Echter, het is opgelost in de nieuwste Sequencer installer. Om het installatieprogramma te krijgen, neem dan contact op met Microsoft Customer Service en Support.
 • Op het Server Management-console; het aanbrengen van een actie op ​​een gefilterde deelverzameling pakketten geldt eigenlijk de actie voor alle pakketten.

Voor MBAM 2.5 SP1, deze onderhoudsversie lost de volgende problemen op:

 • Een SQL deadlock probleem treedt op wanneer meerdere gebruikers uit verschillende domeinen proberen toegang te krijgen tot de database op hetzelfde moment.
 • Een apparaat dat is gemount als niet gecodeerde verwisselbare schijf (bijvoorbeeld een SD-kaart) kan leiden tot verhoogde CPU-gebruik en het onvermogen van het apparaat om de low-power state in te voeren.

Verbeteringen die zijn gemaakt in deze update:

Voor App-V 5.1 RTM, deze onderhoudsversie levert de volgende verbeteringen:

 • De App-V 5.1 Server update installer verbind nu de juiste inhoud (Privacy Policy en de “App-V 5.1” pagina).
 • De App-V Client, RDS en Server hebben nu hetzelfde build number.

Voor MBAM 2.5 SP1, deze onderhoudsversie levert de volgende verbeteringen:

Zoals gebruikelijk is het verstandig deze hotfix alleen te installeren indien je 1 of meer van de bovenstaande problemen ervaart. Indien dit niet het geval is dan is het verstandiger om op de volgende software update van App-V te wachten. Na het installeren van deze Hotfix is een herstart noodzakelijk.

 

Meer blogposts >>