Fikira BV

Juni 2017 service release voor MDOP

zondag 2 juli 2017 - Yuri Verhoeks

28 juni 2017 heeft Microsoft de juni 2017 service release voor Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) uitgebracht. Deze service release bevat o.a. App-V 5.1 hotfix 9, MBAM 2.5 Service Pack 1 en UE-V 2.1 Service Pack 1.

Voor Windows 10 Anniversary Edition (Version 1607) worden de updates voor App-V en UE-V geïnstalleerd via de maandelijkse cumulatieve updates. Voor alle andere installaties kan de service release hier gedownload worden.

Welke problemen lost deze update op:

  • De Office Click2Run macro functionaliteit werkt niet goed met Enterprise App-V virtualisatie.
  • Indien 2 of meer packages in dezelfde Connection Group “Any Version” geselecteerd hebben staan en de Connection Group wordt bijgewerkt, dan worden de packages niet beschikbaar gesteld aan de gebruiker.
  • Tussen de App-V Catalog Manager en de profile roaming service kunnen problemen met timing ontstaan. Door middel van een register sleutel is het nu mogelijk een wachttijd in te stellen voor de App-V Catalog Manager zodat een 3th party profile roaming service de tijd krijgt om af te ronden.
  • De zoekfunctie in Office Outlook werkt niet naar behoren.
  • Tijdens de introductie van App-V hotfix 7 is er een Connection Group probleem opgelost. Dit had tot gevolg dat bepaalde register sleutels erg groot werden. Dat is met de release van hotfix 9 ingedamd.

Met betrekking tot EU-V 2.1 is de ADMX Template voor UE-V 2.1 SP1 toegevoegd om Office 2016 te beheren.

Zoals gebruikelijk is het verstandig deze hotfix alleen te installeren indien je 1 of meer van de bovenstaande problemen ervaart. Indien dit niet het geval is dan is het verstandiger om op de volgende software update van App-V te wachten. Na het installeren van deze hotfix is een herstart noodzakelijk.