Packaging proces

Inventarisatie

Dankzij een eerste grondige software inventarisatie krijgt Fikira inzicht in uw software en applicaties. Wij beschikken over tools die we over uw netwerk verspreiden. Daarnaast kunnen we ook gebruikmaken van al geïmplementeerde tools, zoals SMS, Altiris of Landesk. Als dit nodig is, zullen wij op basis van interviews de informatie van de gebruikte tool aanvullen.

Vervolgens rationaliseren, ofwel standaardiseren wij de applicatieomgeving. Dit betekent dat we de ruwe data van de gebruikte tool definitief maken. Zo ontdekken we waar er problemen zijn bij het gebruik van applicaties. Denkt u hierbij aan dubbele en overbodige applicaties, zoals Winzip naast Winrar of Photoshop naast Paintshop. Ook kunnen er binnen uw organisatie meerdere versies van een programma in omloop zijn.

Als het nodig is, vertellen wij u bovendien of er updates van gebruikte applicaties nodig of mogelijk zijn. Zo besparen wij direct op uw licentiebeheer: overbodige en dubbele licenties kunnen opgeheven worden en uw organisatie is dankzij up-to-date programma’s beter voorbereid op de toekomst.