Packaging

Packaging

Tijdens het Packaging proces wordt het daadwerkelijke package gemaakt. Het voldoet exact aan de in de intake beschreven wensen en eisen. Afhankelijk van uw eisen, wensen en de gekozen dienst, kiest u voor het soort package. Dit kan een conventioneel package zijn in MSI-formaat of een gevirtualiseerde applicatie (Microsoft App-V, VMWARE ThinApp, Citrix XenApp).

Het packagen van applicaties is niet moeilijk maar vereist wel veel ervaring. Een ervaren package engineer zal “schonere” packages maken. Onervaren engineers laten veelal registry keys of files achter die niets met de applicatie te maken hebben. Deze keys kunnen de stabiliteit van uw desktop-omgeving verzwakken en zelfs leiden tot een totale uitval. De specialisten van Fikira hebben veel ervaring met het maken van schone packages en het maken van scripts waardoor uw desktop-omgeving optimaal presteert.

Bij conventionele packages is het opsporen en oplossen van conflicten een belangrijk onderdeel van het packaging-proces. Voor bijna ieder conflict is een oplossing. De uitdaging is dat deze juist wordt toegepast. De packages mogen tijdens de productie geen problemen veroorzaken. Conflicten die niet zomaar opgelost kunnen worden, zijn veelal keuzes. Denkt u aan verschillende applicaties die dezelfde extensie claimen, zoals .Pdf. Het kan ook voorkomen dat dezelfde applicaties in verschillende versies op een systeem geïnstalleerd worden. Dankzij een peer-to-peer quality review, waarbij packagers elkaar onderling controleren, verhoogt Fikira de kwaliteit van de packages.