Fikira is specialist op het gebied van applicatie packaging en software virtualisatie projecten. Het packagen van een applicatie is het aanpassen van de installatie zodat deze automatisch en volgens de eisen en wensen van de klant geïnstalleerd wordt.

Wat is applicatie packaging

Van de originele installatie bestanden wordt een automatische installer gemaakt. De installer wordt zo gemaakt dat bij het installeren van de applicatie de tussenkomst van een gebruiker of beheerder niet meer nodig is. Daarnaast zijn alle specifieke bedrijfsgegevens en instellingen erin verwerkt. Dankzij packages is het mogelijk om vanuit één centraal punt software te distribueren. Zo draagt het packagen van software bij aan standaardisatie van uw IT-omgeving.

Wat is applicatie virtualisatie

Bij applicatie virtualisatie worden applicaties niet geïnstalleerd op de werkplek maar worden vooraf bewerkt tot een pakket die via een server naar de PC van de eindgebruiker gestuurd wordt door middel van streaming technologie. Het grote voordeel van applicatie virtulalisatie is dat iedere applicatie haar eigen virtuele omgeving met eigen bestanden en registry keys heeft. Hierdoor kunnen applicaties die normaal met elkaar conflicteren toch naast elkaar gebruikt worden. Het nadeel is dat niet iedere applicatie geschikt is om op deze manier te packagen, vaak vanwege drivers of veel interactie met andere software.

Dienstverlening van Fikira

Wij geven het packaging-proces vorm en begeleiden het voor een vaste prijs per applicatie. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste packaging-dienstverlening bieden die in Nederland beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor onze specialisten: zij behoren stuk voor stuk tot de beste package engineers en scripters in de markt. Alle werknemers van Fikira hebben reeds vele grote application packaging-projecten gedraaid. Daarnaast hebben zij voor gerenommeerde organisaties packaging- en virtualisatieafdelingen opgezet.

Hulpmiddelen

Om het packaging proces optimaal te laten verlopen biedt Fikira een aantal hulpmiddelen.